Pohár Rozkoše 2024

V sobotu 8. června 2024 začal další pohárový závod, tentokráte na Rozkoši. Byl to první závod, který byl v této sezóně organizován ČWA. Závod se konal pro třídy Techno 293, Raceboard a Foil. Větrná předpověď nebyla příliš optimistická, takže se sešlo trochu méně závodníků než obvykle.

V sobotu foukal pouze slabší vítr kolem 4 m/s, takže na vodu vyrazili jen závodníci na raceboardech a na technu. První dvě rozjížďky se odpoledne odjely celkem dobře, i když na horní bójce bylo náročnější zvolit tu správnou stranu a strategii, jak se k bójce nejrychleji dostat. Raceboardy dokončily ještě třetí rozjížďku, která musela být pro nedostatek větru zkrácena. Pro techna byla 3. rozjížďka přerušena, protože by se závodníci nedostali ani na první návětrnou značku.

Ani závodníci na Foilu však netrpěli nedostatkem pohybu. Kuba Zíma zorganizoval improvizovaný match ve fotbalu, ve kterém se proti sobě utkalo několik týmů. Krátké zápasy na louce probíhaly až do večera. Týmy byly opravdu různorodé a smíšené – holky a kluci všech věkových kategorií od 5 až do 100 let. O zábavu bylo postaráno a myslím, že si to všichni pěkně užili.

V neděli bylo větru opět málo. Nejdříve začala závodit techna, aby dokončila aspoň třetí rozjížďku kvůli koeficientu poháru. Později se připojily k závodění i raceboardy. Celkem obě třídy dokončily 4 rozjížďky. Odpoledne se pak vyhlásily výsledky. Je třeba poděkovat celému týmu rozhodčích pod vedením Tomáše Altmanna – vše klapalo jak má bez menších zádrhelů. Jak se komu dařilo si můžete prohlédnout na fotkách z vyhlášení a také v celkových výsledcích.

Celkové výsledky

Raceboard Grand Master + Veteran: 1. Martin Pospíšil, 2. Pavel Hrubý, 3. Martin Hnitka
Raceboard ženy: 1. Martina Dlouhá, 2. Dagmar Hrubá
Raceboard absolutní pořadí: 1. Radim Kamenský, 2. Petr Kučera, 3. Jiří Král
Techno 293 – U13: 1. Adéla Polívková, 2. Jakub Roušal
Techno 293 – U15: 1. Ina Bauerová, 2. Kristýna Štěpánková, 3. Nicol Quittnerová
Techno 293 – U17: 1. Tomáš Řezníček, 2. Anna Bauerová, 3. Klára Chalupníková
Techno 293 – nejmladší účastník – Albert Loužek

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..