Starobrno Cup 2024

Na Brněnské přehradě se v termínu 22. – 23. 6. 2024 konal tradiční závod Starobrno Cup, který byl zároveň krajským přeborem. Závod byl vypsán pro třídu Raceboard a také Techno 293.

V sobotu se rozfoukal vítr od západu až severozápadu o síle 4 – 6 m/s. Jak to tak na Brně bývá, tak nebyla nouze o dramatické situace a vítr dokázal připravit různá překvapení. Stabilní jedničky do výsledků s přehledem nasázel pouze Honza Skřepek. V Technu se o první místo přetahoval Tomáš Řezníček s Klárou Chalupníkovou. Pro Raceboard se uskutečnilo 5 rozjížděk a Techna odjely 4 rozjížďky.

Večer byly pro závodníky připraveny opékané špekáčky a také dobré buchty.

V neděli to s větrem bylo trochu horší. Nakonec se podařilo odjet aspoň jednu rozjížďku, ale vítr by dosti proměnlivý. Později už nebylo možné rozumně postavit trať a nakonec byl závod ukončen. Následovalo vyhlášení výsledků a závodníci si z něj odnesli různé drobnosti, které se mohou hodit. Velký dík patří sponzorům a hlavně organizačnímu týmu, který zajišťoval celkový průběh závodu a také se staral o blaho závodníků na břehu.

Výsledky

Raceboard: 1. Jan Skřepek, 2. Jiří Král, 3. Martin Pospíšil
Techno 293 – U17: 1. Tomáš Řezníček, 2. Klára Chalupníková, 3. Klára Nosková, 4. Lucie Králová
Techno 293 – U15: Miroslav Sidor, 2. Jana Štěpánková
Techno 293 – U13: 1. Jakub Roušal, 2. Jakub Štěpánek
Techno 293 Open – nově vycházející hvězda Katka Chalupníková

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..