Nechranická Buchta 2024

O víkendu se na Nechranické přehradě odjel 43. ročník Nechranické Buchty.

I přes hodně děsivou předpověď se závod konal a nakonec se ukázalo, že západní čechy byly od deště a ničivých povodní ušetřeny. Bohužel díky špatnému výhledu počasí se ve třídě raceboard přihlásil pouze jeden účastník a ve třídě Techno 293 se na start postavilo 8 juniorů. Jen ve Formuli foil se potkalo 15 závodníků.

V sobotu i neděli se pro Formuli podařilo odjet dohromady 8 rozjížděk ve větru od 6 do 17 m/s. Pro juniory v Techno 293 byly podmínky nakonec příliš tvrdé a uskutečnila se jen 1 rozjížďka.

Ve Formula foil prokázal svou fantastickou formu David Drda který drtivě vyhrál a vytvořil si i svůj nový rychlostní rekord kdy během rozjížďky dostal ze svého IQ Foilu 59,2 km/h !!! Kdo na IQ Foil někdy trochu jezdil tak dobře ví co je to za rychlost !!! Za ním bezpečně jezdil Jakub Zíma a třetí místo bral Šimon Skřepek.

V Technu podmínky vcelku v pohodě zvládal jen Marek Křenek a právem bral první místo před Nicol Quittnerovou a Janou Štěpánkovou.

Podmínky byly tvrdé, ale to zejména ty větrné. Voda byla super teplá a vzduch měl kolem 13st. Pršet začalo až při nedělní poslední rozjížďce a na vyhlášení výsledků.

Velké díky pořádajícímu klubu YC Lomazice a hlavnímu rozhodčímu Vaškovi Hnízdilovi.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..