Přehrada v Jablonci ožila 49. Ski regatou

V sobotu 28. září 2024 se v jachtklubu TJ Delfín Jablonec sešli závodníci třídy Raceboard, Techno 293 a Vaurien, aby změřili svoje síly na vodě a také na kole. Závod, který je na památku pojmenován také jako Memoriál Petra Haubolda, se totiž jede jako kombinace. V sobotu se závodí v jachtingu a windsurfingu a v neděli se jede časovka na kole do kopce s cílem na vrcholu u rozhledny Bramberk.

V sobotu na nás čekalo trochu chladnější počasí. Proměnlivý vítr foukal od severu až severozápadu, asi podle toho, jak na protějším sídlišti zrovna někdo otevřel okna. Bylo docela důležité, jak kdo zajel první stoupačku na horní bójku. Mládež jezdila na svých prknech Techno 293 a pro dospělé závodníky byly připraveny 4 komplety typu Windsurfer, na kterých se postupně všichni vystřídali systémem „ála pavouk“. Bylo chladno, občas nás zahřálo i sluníčko a naštěstí jsme se také mohli ohřát v dobře vytopené klubovně, kde bylo možné posilnit se dobrým gulášem nebo grilovaným masem. Večer se pak ještě sešli muzikanti a zahráli nám pěkné písničky z různých žánrů.

V neděli ráno se vyjasnilo a teploty začínaly někde u 5°C. Později bylo na slunci o poznání lépe a jízdou do kopce se pořádně zahřáli a zadýchali úplně všichni. V závodu do vrchu nejvíce zazářil Filip Drda, který na kopec vyšlapal v čase cca 14:37. Odpoledne byly vyhlášeny výsledky a rozdány ceny. Děkujeme všem organizátorům, kteří pro nás přichystali příjemné prostředí a podmínky pro závodění a samozřejmě také všem sponzorům závodu.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..