Věstonická Venuše – Supercup 2024

Nová sezóna odstartovala prvním pohárovým závodem na Nových Mlýnech o víkendu od 11. do 12. 5. 2024. Zároveň tím začal také první závod série Supercup. Mezi přihlášenými byli také přátelé ze Slovenska. Celkově se účastnilo 18 závodníků ve třídě Raceboard a 12 ve třídě Techno 293.

Počasí bylo slunečné a příjemné, větru pro závodění nebylo mnoho, ale stačilo to. Foukalo ze severu až severovýchodu mezi 3-5 m/s. Vítr nebyl moc stabilní a potrápil mnoho závodníků. Během soboty se odjely 4 rozjížďky. V raceboardech se nejlépe dařilo Petrovi Kučerovi a Patrikovi Pollakovi. Na konci dne měli stejně bodů. Na Technu bodoval Tomáš Řezníček, který do výsledků nasázel 4 jedničky.

V neděli byly větrné podmínky velice podobné tomu, co bylo v sobotu. Vybrat to správné křídlo nebo kurz pro křižování nebylo vůbec snadné a byla to celkem loterie. V technu se podařilo vyhrát rozjížďku Anně Bauerové a Markovi Křenkovi a narušili tak Tomášovo suverénní vedení.

Závodní komise pracovala jak švýcarské hodinky a vše klapalo jak má. Před 3. hodinou byly vyhlášeny výsledky závodu a rozdány ceny vítězům. Další závod série Supercup pokračuje na Domaše na Slovensku od 24. 5. 2024.

Celkové výsledky

Raceboard – absolutní pořadí: 1. Petr Kučera, 2. Patrik Pollak, 3. Radim Kamenský
Raceboard – Grand Masters: 1. Patrik Pollak, 2. Martin Pospíšil, 3. Robert Kissi
Raceboard – Veterans: 1. Milan Duchnovský, 2. Petr Vrána, 3. Ladislav Štrambach
Techno 293 – U17: 1. Tomáš Řezníček, 2. Anna Bauerová, 3. Marek Křenek
Techno 293 – U15: 1. Nicol Quittnerová, 2. Ina Bauerová, 3. Kristýna Štěpánková
Techno 293 – U13: 1. Jakub Roušal, 2. Adéla Polívková

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..