Vítr z vinohradů + MMČR Raceboard 2024

V pátek 6. září 2024 začalo na Nových Mlýnech Mistrovství České republiky ve třídě Raceboard. Do závodu se přihlásilo celkem 19 závodníků, z toho 5 závodníků přijelo ze Slovenska. Pro ostatní třídy – Techno 293 (16), Slalom (19) a Wing foil (21), začal závod až v sobotu 7.9. Na místě panovalo slunečné teplé počasí a větrná předpověď byla také velice slibná.

V pátek se začalo jezdit až odpoledne, když se rozfoukal vítr z jihovýchodu. Ze začátku to úplně nevypadalo, ale nakonec byly výborné podmínky, ve kterých se mohlo jezdit ve skluzu a v jedné rozjížďce dosáhl vítr v nárazech až 12 m/s. S jednou pauzou se podařilo dokončit celkem 4 rozjížďky.

V sobotu dopoledne se nejdříve trochu čekalo, než se vítr rozběhne. Po 11. hodině se již začalo závodit. Opět vál vítr z jihovýchodu. Raceboardy a Techno měly vytyčenu trať pro kurz – klasický Up&Down s bránou dole. Trochu níže a blíže k pláži se na slalomové trati střídal Wing Foil a prkna. Podmínky byly opět skvělé, byl to krásný „letecký“ den. Rozjížďky odsýpaly rychle jedna za druhou. Náročné podmínky vyústily nejen v únavu fyzickou, ale v některých případech i materiálovou (např. prasklá ploutev Honzy Skřepka). Odpoledne prý chvíli foukal vítr v nárazech o rychlosti až 17 m/s. Bylo to náročné i pro rozhodčí, kteří řídili průběh rozjížďek až do večera.

V neděli se opět čekalo, až vítr zesílí a získá stabilní směr. Zhruba v 10:30 se začala startovní procedura pro raceboardy. Vítr byl tentokráte trošku děravější a někdy měnil více směr od jihu, takže bylo složitější vybrat správnou stranu, na kterou zajet. Dopoledne bylo skoro výhodnější jet s plachtou pro slabší nebo střední větry. Naopak odpoledne opět přifouklo. Raceboardy a techna odjely všechny naplánované rozjížďky.

Pozdě odpoledne se již mohly vyhlásit výsledky. Mezinárodním Mistrem republiky ve třídě Raceboard se podle očekávání stal Patrik Pollák ze Slovenska. Titul Mistra ČR pak získal Radim Kamenský z YC Velké Dářko. Na Dářko tak z Nových Mlýnů putovala tento rok již pátá zlatá medaile. Vicemistrem se stal Petr Kučera z TJ Rapid Brno. Jak to dopadlo v ostatních třídách a kategoriích si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích vítězů.

Závěrem je třeba poděkovat všem rozhodčím a organizátorům. Když fouká a je krásné počasí, tak je to základ úspěchu, ale v YC Dyje se navíc postarali, aby vše proběhlo v pořádku a bez zádrhelů. Budeme se opět těšit na závody v příštím roce.

Celkové výsledky

Raceboard – mezinárodní absolutní pořadí: 1. Patrik Pollák, 2. Radim Kamenský, 3. Petr Kučera
Raceboard – absolutní pořadí ČR: 1. Radim Kamenský, 2. Petr Kučera, 3. Jan Skřepek
Raceboard – Grand Masters: 1. Patrik Pollák, 2. Martin Pospíšil, 3. Robert Kissi
Raceboard – Veterans: 1. Petr Vrána, 2. Jiří Loos, 3. Ladislav Štrambach
Techno 293 – U17: 1. Tomáš Řezníček, 2. Marek Křenek, 3. Anna Baeurová
Techno 293 – U15: 1. Nicol Quittnerová, 2. Inna Bauerová, 3. Kristýna Štěpánková
Techno 293 – U13: 1. Jakub Roušal, 2. Jakub Štěpánek
Slalom: 1. Jakub Zíma, 2. David Drda, 3. Martin Sladký
Slalom – junioři: 1. František Burda, 2. Vojta Kaczur, 3. Jiří Štěpánek
Wing Foil: 1. Nikola Guryča, 2. Patrik Hrdina, 3. Vítězslav Šíma
Wing Foil – junioři: 1. Vítězslav Šíma, 2. Viktor Václavek, 3. Eduard Petr

Fotogalerie – Zdenek Vykydal

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..